Industria restaurantelor înregistrează cea mai puternică creștere a locurilor de muncă din ultimele șase luni

Industria restaurantelor a înregistrat cea mai mare creștere a locurilor de muncă din ultimele șase luni în septembrie. Restaurantele și barurile au adăugat 37.000 de locuri de muncă, în timp ce rata șomajului general a rămas la 4,4%.

restaurant worker

Creșterea locurilor de muncă în industrie a fost condusă de segmentele de cafea și gustări. | Foto: Shutterstock

Locurile de muncă în restaurante și baruri au continuat să crească în septembrie, dar șomajul în întreaga forță de muncă a crescut.

Conform ultimului raport privind locurile de muncă de la Biroul de Statistică a Muncii din SUA (BLS) publicat joi, care a fost întârziat aproape două luni din cauza închiderii guvernului.

În general, totalul locurilor de muncă non-agricole a crescut cu 119.000 în septembrie, dar a arătat puține schimbări din aprilie, potrivit raportului. Locurile de muncă au scăzut în iunie (minus 13.000) și august (minus 4.000), ducând la o revizuire în jos a datelor anterioare.

Rata șomajului a rămas stabilă la 4,4%, sau 7,6 milioane. Aceasta este în creștere față de anul trecut, când șomajul era de 4,1%, iar numărul șomerilor era de 6,9 milioane. Această rată ridicată a generat speculații că Rezerva Federală ar putea reduce ratele dobânzilor în decembrie.

Restaurantele și barurile au adăugat 37.000 de locuri de muncă, cea mai puternică creștere lunară a ocupării forței de muncă în șase luni și a doua cea mai mare creștere din acest an, conform Asociației Naționale a Restaurantelor.

În total, restaurantele și barurile au adăugat aproape 68.000 de locuri de muncă în al treilea trimestru, marcând o îmbunătățire față de rezultatele modeste de la începutul anului. Locurile de muncă în restaurante au scăzut cu 28.000 în primul trimestru, dar apoi au crescut cu 23.800 în al doilea trimestru.

Cu creșterea locurilor de muncă din industrie în al treilea trimestru, forța de muncă din restaurante a depășit nivelurile pre-pandemice. Ratele de ocupare în septembrie erau cu aproape 144.000 (sau 1,2%) peste cifrele din februarie 2020, chiar înainte de închiderea COVID.

Restaurantele cu servire limitată au stabilit ritmul pentru această creștere a locurilor de muncă, în special segmentele de cafea și gustări. În august, ocuparea forței de muncă în cafenele, magazine de gogoși și înghețată era cu aproximativ 23% peste nivelurile din februarie 2020, în timp ce locurile de muncă în restaurantele cu servire rapidă și fast-casual au crescut doar cu 2,4%, iar ocuparea forței de muncă în restaurantele cu servire completă a crescut cu 3,7%.

Din cauza întârzierii cauzate de închiderea guvernului, BLS nu planifică să publice datele pentru octombrie până pe 16 decembrie, când vor fi publicate și cifrele privind locurile de muncă din noiembrie.Înregistrează-te aici.

Lisa Jennings este o jurnalistă și redactoare veterană în industria restaurantelor, care acoperă sectorul fast-casual, restaurantele independente și conceptele emergente de lanțuri de restaurante.

Vezi toate articolele acestui autor

← Înapoi la pagina principală